XR-500 Meest Gestelde Vragen

Vragen over jouw aankoop? Op deze website vind je de meest gestelde vragen over jouw nieuwe CleanDays apparaten. Kies hieronder jouw apparaat.

Verbindingsopties

Controleer of je netwerk verbonden is met het 2.4 Ghz Netwerk. Raadpleeg hiervoor je router instellingen via je provider. tijdens het installeren van je robotstofzuiger dient het 5 ghz netwerk uitgeschakeld te zijn. Na het koppelen van je robot, mag je deze weer activeren. Mocht het toch niet lukken, helpen de medewerkers van je provider je graag verder gezien dit een vaak voorkomend probleem is bij het verbinden van smart-home apparaten. Zij kunnen je helpen met de juiste instellingen.

Controleer of je router aanstaat, je wifi actief is en je robotstofzuiger in de buurt staat van je router. Soms is de afstand te groot om het installeren te laten slagen.

Controleer of je de inloggegevens van je wifi juist hebt overgenomen of dat je misschien een oud wachtwoord hebt gebruikt.

1. Stel je Robotstofzuiger in: zorg ervoor dat je robotstofzuiger is verbonden en ingesteld in de Tuya Smart-app.
2. Download en installeer de Amazon Alexa-app: als je dat nog niet hebt gedaan, download je deze uit de App Store of Google Play Store en installeer je deze op je smartphone of tablet.
3. Log in of maak een Amazon-account aan: Open de Alexa-app en log in met je bestaande of maak een nieuwe aan.
4. Na succesvol inloggen:
5. Open het gedeelte Vaardigheden en games: tik in de Amazon Alexa-app op het menupictogram (drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Vaardigheden en games'.
6. Zoeken naar de Tuya Smart-vaardigheid: Typ 'Tuya Smart' in de zoekbalk en tik vervolgens op het zoekpictogram. De Tuya Smart-vaardigheid zou in de zoekresultaten moeten verschijnen.
7. Schakel de Tuya Smart-vaardigheid in: Tik op de Tuya Smart-vaardigheid en tik vervolgens op de knop "Inschakelen voor gebruik". U wordt gevraagd in te loggen met uw Tuya Smart-accountreferenties om uw account aan Alexa te koppelen.
9. Accountkoppeling autoriseren: voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Tuya Smart-app in en tik op "Autoriseren". Hiermee koppel je je Tuya Smart-account aan je Amazon Alexa-account. Apparaten ontdekken: Nadat je je accounts succesvol hebt gekoppeld, ga je terug naar de Alexa-app en tik je op 'Apparaten ontdekken'. Alexa zoekt naar je Tuya-compatibele apparaten en voegt ze toe aan de app.
10. Bedien je robotstofzuiger met Alexa: eenmaal ontdekt en toegevoegd aan de app, kun je het apparaat gaan bedienen met simpele spraakopdrachten

1. Stel je Robotstofzuiger in: zorg ervoor dat je robotstofzuiger is verbonden en ingesteld in de Tuya Smart-app.
2. Download en installeer de Google Home-app: als je dat nog niet hebt gedaan, download je deze uit de App Store of Google Play Store en installeer je deze op je smartphone of tablet.
3. Log in of maak een Google-account aan: Open de Google Home-app en log in met jouw bestaande of maak een nieuwe aan.
4. Stel je Google Assistent-apparaat in: als je je Google Home of een ander Google Assistent-compatibel apparaat nog niet hebt ingesteld, volg je de instructies in de app om het installatieproces te voltooien.
5. Koppel Tuya aan Google Home: Tik in de Google Home-app op het pictogram '+' in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Apparaat instellen'. Kies "Works with Google" en zoek naar "Tuya Smart" of "Smart Life" in de lijst met beschikbare services. Selecteer het om het koppelingsproces te starten.
6. Meld je aan bij uw Tuya-account: u wordt gevraagd je Tuya Smart-accountreferenties (e-mailadres en wachtwoord) in te voeren om jouw Tuya-account aan Google Assistant te koppelen.
7. Accountkoppeling autoriseren: Nadat je jouw Tuya Smart-accountgegevens hebt ingevoerd, tik je op "Autoriseren" om de koppeling te voltooien.
8. Apparaten toewijzen aan kamers (optioneel): je kunt je Tuya-apparaten toewijzen aan specifieke kamers in de Google Home-app voor een betere organisatie en natuurlijkere spraakopdrachten.
9. Bedien jouw Tuya-apparaten met Google Assistant: zodra je ermee bent verbonden, kun je ze gaan bedienen met spraakopdrachten. Zeg bijvoorbeeld ''Hey Google, start de robotstofzuiger''.

De instructies over hoe je meerdere ruimtes kunt opslaan in de TUYA SMART app vind je in onderstaande video:

 

Instructies over het verbinden van je Robotstofzuiger vind je in onderstaande video:

 

Mijn product gebruiken

Gebruik het apparaat niet op natte oppervlakken of voor het opzuigen van vloeistoffen, hete stoffen (gloeiende kooltjes, sigaretten), uiterst fijne deeltjes (plaaster, cement, as, enz.), grof afval met scherpe randen (glas), schadelijke producten (oplosmiddelen, schuurmiddelen, enz.), bijtende producten (zuren, schoonmaakproducten, enz.), licht ontvlambare en explosieve producten (op basis van olie of alcohol).

De robotstofzuiger is enkel geschikt voor laagpolig tapijt tot 12mm. Wanneer de robot over het tapijt gaat en hij stopt de schoonmaak, weet je dat het tapijt te dik is voor het apparaat. Wanneer je tapijt te dik is voor de robotstofzuiger, kun je een verboden zone of een virtuele muur plaatsen op de kaart in de TUYA Smart app. Op deze manier voorkom je ook dat de robotstofzuiger tijdens het dweilen op je kleed komt. Dit kun je apart instellen. Zie hiervoor de gebruiksaanwijzing.

Tussen de schoonmaakbeurten in dient de robot altijd op zijn oplaadstation te staan om te voorkomen dat er spanning verloren gaat. Pas wanneer je het apparaat meerdere weken niet gaat gebruiken, kun je hem uitgeschakeld opbergen. Let op: Doet dit altijd met een volle batterij!

Plaats het laadstation tegen een muur, op een vlakke ondergrond, op een plaats die de robotstofzuiger gemakkelijk kan vinden. Deze plaats moet vrij zijn van obstakels (waaronder vloerkleden). Laat links en rechts van het laadstation minstens 1,5 meter, en vóór het laadstation minstens 2 meter ruimte vrij. Als het laadstation in een hoek is geplaatst of moeilijk te vinden is, zal de robotstofzuiger het niet kunnen bereiken. Leg het netsnoer van het laadstation langs de muur. Soms kan de robot het station lastig vinden. Probeer je station eens tegen een ander muur aan te zetten, zodat de robot een nieuwe eindlocatie krijgt na de schoonmaak.

Het is enkel toegestaan water te gebruiken in de watertank om aantastingen van het kunststof en de blauwe filters te voorkomen. Zie de dweil instructies in de handleiding op pagina 18 (NL). Om toch een frisse geur te kunnen verspreiden in de ruimte, kun je een klein beetje schoonmaakmiddel toevoegen op enkel de dweildoek.

Instructies over het openen en legen van je afvalcontainer zie je in onderstaande video:

 

Onderhoud & Reiniging

Aanbevolen wordt het HEPA filter regelmatig schoon te maken (ten minste om de schoonmaakbeurt). Let op: Maak deze niet met water schoon!

Vervang het HEPA filter ook altijd voor een nieuw exemplaar iedere 2 maanden.

Raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

Het HEPA filter dient elke 2 maanden vervangen te worden om de zuigkracht van je robotstofzuiger, maar ook je garantie te kunnen behouden. De status van je slijtage onderdelen kun je terugvinden onder ''Consumables Management''.

Zijborstel moeten vervangen worden wanneer de haartjes beginnen af te breken. Wij adviseren dit elke de 2 maanden te doen. De status van je slijtage onderdelen kun je terugvinden onder ''Consumables Management''.

Trek de zijborstels voorzichting omhoog totdat ze loslaten van de robot. verwijder haren en vuil om de connectiepunten van de robot en van de zijborstels zelf. Klik de borstels vervolgens terug op de connectiepunten.

Het voorwieltje van de robot dient regelmatig schoongemaakt te worden van vuil. Wring het wieltje voorzichtig met een platte schroevendraaier uit de wielkas. Verwijder het vuil en stof in de wielkas en van de draaipunten aan de zijkanten van het wieltje. Klik het wieltje terug in de wielkas.

Zie onderstaande video met de instructies:

Het wordt aangeraden de sensoren onderop de robot na elke schoonmaakbeurt vrij te maken van stof door een droge pluis vrije doek te gebruiken. Wanneer er stofdeeltjes op de sensoren zitten, kan het voorkomen dat afgronden niet goed gedetecteerd worden en de robot kan vallen.

Technische vragen

Wanneer de stofzuiger helemaal niets opzuigt, is het belangrijk om te controleren hoeveel % de batterij is. Is deze lager dan 15%, dan is de robot niet voldoende opgeladen om schoon te maken en zal hij direct opnieuw op zoek gaan naar het laadstation. Is de batterij wel vol maar hoor je geen zuigmotor? Neem dan contact op met onze klantenservice voor een reparatie.

De stofzuiger zuigt maar een beetje op. In dit geval zit waarschijnlijk je HEPA filter vol of is deze aan vervanging toe. Een hepa filter gaat gemiddeld 2 maanden mee en dient om de schoonmaakbeurt goed leeg geklopt te worden.

Wanneer je zowel tijdens het stofzuigen als het dweilen een vervelend ratelend geluid uit je robotstofzuiger hoort komen, ontbreekt er waarschijnlijk een stukje van je middenborstel. Controleer dit door je robot voorzichtig op zijn kop te leggen en de middenborstel te verwijderen. Aan een van de weerszijden hoort een klein vierkant rubberen dopje te zitten, wat je er ook af kan halen. Ga na of dit dopje mogelijk ontbreekt.  Hierdoor ontstaat je ratelende geluid.  Neem contact op met de klantenservice op een nieuw dopje te bestellen voor je middenborstel.

Zie voorbeeld hieronder:

CleanDays XR500 Robotstofzuiger
CleanDays XR500 Robotstofzuiger - Middenborstel

Wanneer je Robotstofzuiger enkel nog stil blijft staat en met zijn zijborstels draait, kun je dit probleem oplossen door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Haal je robotstofzuiger van het oplaadstation af
  2. Schakel de XR-500 uit door de grote middelste knop ingedrukt te houden
  3. Wacht 2 minuten
  4. Schakel de robotstofzuiger weer in door dezelfde grote middelste knop ingedrukt te houden
  5. Wacht tot de robotstofzuiger weer is ingeschakeld
  6. Zet de XR-500 robotstofzuiger terug op het oplaadstation en laat hem starten met de volgende schoonmaak

Zie de volgende video voor extra instructies:

In algemene zin, botst de robot tijdens zijn eerste ronde op obstakels om deze te markeren in de kaart. Wanneer er in de ruimte nieuwe voorwerpen staan die hij tijdens de eerste ronde niet heeft gedetecteerd, zal hij hier zachtjes tegen aan botsen om deze opnieuw te markeren. De robot heeft naast zijn LiDar kop, infraroodsensoren. Infrarood werkt niet op zwarte oppervlakten. Hier zal de robot ook zachtjes botsen.

 

  • Laat de robot altijd (elke schoonmaakronde) vanuit zijn oplaadstation starten en na de schoonmaak ook zelf naar toe terug gaan.
  • Zorg ervoor dat het oplaadstation vrij van voorwerpen gepositioneerd is in de woonkamer (zowel links, rechts als boven het oplaadstation). Verplaats deze niet.

 

Doordat je Robotstofzuiger ook onder banken en/of kasten komt,  kan het voorkomen dat er zich vuiltjes verzamelen onder de laserkap. Deze kun je vrij eenvoudig zelf verwijderen door de laserkap te verwijderen door de instructies in onderstaande video te volgen:

 

Overige vragen

Binnen de gestelde retourtermijn van het platform waar u het apparaat heeft aangekocht, heeft u het recht om het product te proberen om te bekijken of het apparaat naar uw verwachtingen voldoet. Dit doet u een enkele maal onder toezicht zodat u kunt zien of het apparaat u bevalt. Wanneer u er zeker van bent dat u het apparaat wilt behouden mag u het apparaat dagelijks en volledig in gebruik nemen.

Heeft u nog twijfels of u het apparaat wilt behouden? Neem deze dan niet in dagelijks, volledig gebruik! Een gebruikt apparaat kunnen wij helaas ( ook binnen de retour termijn ) niet retour accepteren.

Laadt de robotstofzuiger minimaal 12 uur op, voordat je het apparaat voor de eerste keer gaat gebruiken. Laat de robotstofzuiger na een schoonmaakronde dagelijks op het laadstation staan. Enkel wanneer je het apparaat lange tijd niet gebruikt (langer dan een week) dient deze volledig uitgeschakeld te worden en te worden opgeborgen. Wanneer je de machine vervolgens weer gaat gebruiken, dient hij weer 12 uur opgeladen te worden. Bij dagelijks gebruik is de oplaadtijd, tussen de schoonmaakbeurten in, 6 uur.

Wanneer je apparaat te lang zonder gebruik op het laadstation blijft staan, zal de batterij overladen worden en defect raken. Wanneer de batterij tussen de schoonmaakbeurten in te kort wordt geladen, zal deze versneld verslechteren. Om de levensduur van je robotstofzuiger te behouden is het belangrijk om het apparaat goed te onderhouden.

Bij het gebruik van de robotstofzuiger op een andere verdieping waar een afgrond, zoals een trap, aanwezig is, is het belangrijk om de afgrond altijd te blokkeren. Hierdoor voorkom je val en/of letsel-schade. De afgrond sensoren werken bij een vlakke hoek van 90 graden en er mogen geen stofdeeltjes op de sensoren van de robot zitten. Maak deze daarom dagelijks schoon.

Is je robot toch naar beneden gevallen? Neem contact op met onze klantenservice om te  bespreken of een reparatie mogelijk is.

Het kan altijd gebeuren dat je robotstofzuiger onverhoopt defect raakt. Uiteraard kunnen we je robot bij een defect repareren.

Afhankelijk van de situatie mogen en kunnen wij dit oppakken onder fabrieksgarantie. In de regel zit er 2 jaar fabrieksgarantie op het apparaat en 6 maanden op de accu bij normaal gebruik en onderhoud conform de gebruikersvoorwaarden. uiteraard gelden er altijd uitzonderingen.

Let op: Schades en defecten door onjuist gebruik vallen nooit onder de fabrieksgarantie.

Neem bij defecten daarom altijd contact op met onze klantenservice.

Het is belangrijk dat de robotstofzuiger goed onderhouden wordt en dat alle slijtage onderdelen regelmatig vervangen worden, zodat de prestaties van je robotstofzuiger zo optimaal mogelijk blijven. Waar je de robotstofzuiger besteld hebt, is het ook mogelijk om een officiele CleanDays accessoiresset te bestellen. Omdat ieder merk robotstofzuiger andere onderdelen heeft met andere samenstellingen, kan er geen garantie gegeven worden bij het gebruik van accessoires van een ander merk dan CleanDays.

Vervangingsadvies

Wij adviseren om de volgende onderdelen uit de accessoiresset regelmatig te vervangen:

HEPA Filter - Na circa 2 maanden

Zijborstel - Na circa 2 maanden, of wanneer de haren van de borstels afbreken

Middenborstel - Na circa 2 maanden

 

Is er een onderdeel zoek of defect geraakt? Neem contact op met onze klantenservice, zodat we de bestelling in orde kunnen maken voor je.

Switch Language
Scroll naar boven