D2-Series Meest Gestelde Vragen

Vragen over jouw aankoop? Op deze website vind je de meest gestelde vragen over jouw nieuwe CleanDays apparaten. Kies hieronder jouw apparaat.

Verbindingsopties

De Tuya Smart-app is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Download hem uit de App Store of Google Play Store en installeer hem op je smartphone of tablet.

Download hier via de Apple App store

Download hier via de Google Play Store

 

Controleer of je netwerk verbonden is met het 2.4 Ghz Netwerk. Raadpleeg hiervoor je router instellingen via je provider. tijdens het installeren van je robotstofzuiger dient het 5 ghz netwerk uitgeschakeld te zijn. Na het koppelen van je robot, mag je deze weer activeren. Mocht het toch niet lukken, de medewerkers van je provider helpen je graag verder, gezien dit een vaak voorkomend probleem is bij het verbinden van smart-home apparaten.

Controleer of je router aanstaat, je wifi actief is en je robotstofzuiger in de buurt staat van je router. Soms is de afstand te groot om het installeren te laten slagen.

Controleer of je de inloggegevens van je wifi juist hebt overgenomen of dat je misschien een oud wachtwoord hebt gebruikt.

1. Stel je Robotstofzuiger in: zorg ervoor dat je robotstofzuiger is verbonden en ingesteld in de Tuya Smart-app.
2. Download en installeer de Amazon Alexa-app: als je dat nog niet hebt gedaan, download je deze uit de App Store of Google Play Store en installeer je deze op je smartphone of tablet.
3. Log in of maak een Amazon-account aan: Open de Alexa-app en log in met je bestaande of maak een nieuwe aan.
4. Na succesvol inloggen:
5. Open het gedeelte Vaardigheden en games: tik in de Amazon Alexa-app op het menupictogram (drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Vaardigheden en games'.
6. Zoeken naar de Tuya Smart-vaardigheid: Typ 'Tuya Smart' in de zoekbalk en tik vervolgens op het zoekpictogram. De Tuya Smart-vaardigheid zou in de zoekresultaten moeten verschijnen.
7. Schakel de Tuya Smart-vaardigheid in: Tik op de Tuya Smart-vaardigheid en tik vervolgens op de knop "Inschakelen voor gebruik". U wordt gevraagd in te loggen met uw Tuya Smart-accountreferenties om uw account aan Alexa te koppelen.
9. Accountkoppeling autoriseren: voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Tuya Smart-app in en tik op "Autoriseren". Hiermee koppel je je Tuya Smart-account aan je Amazon Alexa-account. Apparaten ontdekken: Nadat je je accounts succesvol hebt gekoppeld, ga je terug naar de Alexa-app en tik je op 'Apparaten ontdekken'. Alexa zoekt naar je Tuya-compatibele apparaten en voegt ze toe aan de app.
10. Bedien je robotstofzuiger met Alexa: eenmaal ontdekt en toegevoegd aan de app, kun je het apparaat gaan bedienen met simpele spraakopdrachten

1. Stel je Robotstofzuiger in: zorg ervoor dat je robotstofzuiger is verbonden en ingesteld in de Tuya Smart-app.
2. Download en installeer de Google Home-app: als je dat nog niet hebt gedaan, download je deze uit de App Store of Google Play Store en installeer je deze op je smartphone of tablet.
3. Log in of maak een Google-account aan: Open de Google Home-app en log in met jouw bestaande of maak een nieuwe aan.
4. Stel je Google Assistent-apparaat in: als je je Google Home of een ander Google Assistent-compatibel apparaat nog niet hebt ingesteld, volg je de instructies in de app om het installatieproces te voltooien.
5. Koppel Tuya aan Google Home: Tik in de Google Home-app op het pictogram '+' in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Apparaat instellen'. Kies "Works with Google" en zoek naar "Tuya Smart" of "Smart Life" in de lijst met beschikbare services. Selecteer het om het koppelingsproces te starten.
6. Meld je aan bij uw Tuya-account: u wordt gevraagd je Tuya Smart-accountreferenties (e-mailadres en wachtwoord) in te voeren om jouw Tuya-account aan Google Assistant te koppelen.
7. Accountkoppeling autoriseren: Nadat je jouw Tuya Smart-accountgegevens hebt ingevoerd, tik je op "Autoriseren" om de koppeling te voltooien.
8. Apparaten toewijzen aan kamers (optioneel): je kunt je Tuya-apparaten toewijzen aan specifieke kamers in de Google Home-app voor een betere organisatie en natuurlijkere spraakopdrachten.
9. Bedien jouw Tuya-apparaten met Google Assistant: zodra je ermee bent verbonden, kun je ze gaan bedienen met spraakopdrachten. Zeg bijvoorbeeld ''Hey Google, start de robotstofzuiger''.

Instructies over de Firmware Update controleren vind je in onderstaande video:

 

Mijn product gebruiken

De robotstofzuiger is enkel geschikt voor laagpolig tapijt tot 12mm. Wanneer de robot over het tapijt gaat en hij stopt de schoonmaak, weet je dat het tapijt te dik is voor het apparaat. Blokkeer je tapijt, zodat de robot niet in deze zone kan komen.

Zorg voordat je de robotstofzuiger gebruikt dat de ruimte vrij is van obstakels, snoeren, kleding of andere mogelijk gevaarlijke objecten die storingen of ongelukken zouden kunnen veroorzaken.

Tussen de schoonmaakbeurten in dient de robot altijd op zijn oplaadstation te staan om te voorkomen dat er spanning verloren gaat. Pas wanneer je het apparaat meerdere weken niet gaat gebruiken, kun je hem uitgeschakeld opbergen. Let op: Doet dit altijd met een volle batterij!

De dunne blauwe doek is om te dweilen, de dikke witte doek gebruik je enkel droog om te vegen (zonder de watertank dus). Vul de watertank met water. Gebruik in de watertank geen schoonmaakmiddel. Maak de dunne blauwe doek nat en wring deze uit. PLaats de dweil doek op de watertank en plaats de tank onder de robot. De watertank wordt niet elektronisch aangestuurd. Dit wil zeggen dat de watertank gedurende de ronde langzaam een beetje water doorlaat via de blauwe stoffen filterpunten. Zorg er voor dat hier niets overheen geplakt zit. Doordat al het water er altijd uit zal lopen, ook al wordt de robot niet gebruikt, is het van belang dat de watertank altijd verwijderd wordt na de schoonmaak. De robot mag niet op zijn station staan met de watertank gemonteerd. Om beschadigingen aan je vloer en de watertank te voorkomen, mag deze niet gemonteerd zijn zonder dweil doek tijdens het stofzuigen.

Plaats het laadstation tegen een muur, op een vlakke ondergrond, op een plaats die de robotstofzuiger gemakkelijk kan vinden. Deze plaats moet vrij zijn van obstakels (waaronder vloerkleden). Laat links en rechts van het laadstation minstens 1,5 meter, en vóór het laadstation minstens 2 meter ruimte vrij. Als het laadstation in een hoek is geplaatst of moeilijk te vinden is, zal de robotstofzuiger het niet kunnen bereiken. Leg het netsnoer van het laadstation langs de muur. Soms kan de robot het station lastig vinden. Probeer je station eens tegen een ander muur aan te zetten, zodat de robot een nieuwe eindlocatie krijgt na de schoonmaak.

Je kunt de Robotstofzuiger op een andere verdieping gebruiken. Wanneer je wilt dat de robot weer automatisch gaat opladen, verplaats je het oplaadstation mee op de andere verdieping. Wanneer de Robotstofzuiger handmatig opgeladen mag worden, is dit niet nodig en kun je het apparaat zelf verplaatsen naar het oplaadstation.

Let op: Is er een trap of andere afgrond aanwezig op de verdieping? Dan dient deze ten alle tijden afgescheiden of geblokkeerd te worden, zodat de Robot niet per ongeluk naar beneden kan vallen en menselijk letsel of andere schade kan aanrichten. Zie hiervoor ook de gebruikershandleiding.

Om de D2-001 of de D2-007 Robotstofzuiger een bepaald punt schoon te laten maken, til je de Robot van het laadstation of navigeer je hem handmatig via de app/afstandsbediening en breng je hem naar de locatie in je kamer om schoon te maken. Kies in de app of op de afstandsbediening voor ‘’spot’’ of ‘’vaste punt reiniging’’. De Robot maakt de uitgekozen plek schoon in een gebied van een paar m2. Wanneer de robot klaar is, stopt hij op de zelfde locatie als waar je het apparaat hebt neergezet en hij is gestart met dit schoonmaakprogramma. De Robot keert in dit programma dus niet terug naar het oplaadstation. Zet de Robot hier zelf terug op om het apparaat op te laten laden.

In de bijgeleverde handleiding vind je meer informatie over de schoonmaakprogramma’s.

 

SLIM: Schoonmaak van volledige ruimte

VASTE PUNT: Navigeer de robot zelf naar een bepaald punt waar hij in een straal van een aantal vierkante meter zal schoonmaken. De robot keert hierbij niet terug naar het oplaadstation

WAND VOLGEN: De robot zal rondom de ruimte schoonmaken en terugkeren naar het oplaadstation

SPIRAAL: De robot zal naar een zelf gekozen plek rijden om daar in een spiraal vorm een ronde schoon te maken van een aantal vierkante meter. De robot keert niet zelf terug naar het oplaadstation

Onderhoud & Reiniging

Aanbevolen wordt het HEPA filter regelmatig schoon te maken (ten minste om de schoonmaakbeurt). Let op: Maak deze niet met water schoon!

Vervang het HEPA filter ook altijd voor een nieuw exemplaar iedere 2 maanden.

Raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

 

Het HEPA filter dient elke 2 maanden vervangen te worden om de zuigkracht van je robotstofzuiger, maar ook je garantie te kunnen behouden.

Zijborstel moeten vervangen worden wanneer de haartjes beginnen af te breken. Wij adviseren dit elke de 2 maanden te doen.

Trek de zijborstels voorzichting omhoog totdat ze loslaten van de robot. verwijder haren en vuil om de connectiepunten van de robot en van de zijborstels zelf. Klik de borstels vervolgens terug op de connectiepunten.

Het voorwieltje van de robot dient regelmatig schoongemaakt te worden van vuil. Wring het wieltje voorzichtig met een platte schroevendraaier uit de wielkas. Verwijder het vuil en stof in de wielkas en van de draaipunten aan de zijkanten van het wieltje. Klik het wieltje terug in de wielkas.

Het wordt aangeraden de sensoren onderop de robot na elke schoonmaakbeurt vrij te maken van stof door een droge pluis vrije doek te gebruiken. Wanneer er stofdeeltjes op de sensoren zitten, kan het voorkomen dat afgronden niet goed gedetecteerd worden en de robot kan vallen.

Technische vragen

Wanneer de stofzuiger helemaal niets opzuigt, is het belangrijk om te controleren hoeveel % de batterij is. Is deze lager dan 15%, dan is de robot niet voldoende opgeladen om schoon te maken en zal hij direct opnieuw op zoek gaan naar het laadstation. Is de batterij wel vol maar hoor je geen zuigmotor? Neem dan contact op met onze klantenservice voor een reparatie.

De stofzuiger zuigt maar een beetje op. In dit geval zit waarschijnlijk je HEPA filter vol of is deze aan vervanging toe. Een hepa filter gaat gemiddeld 2 maanden mee en dient om de schoonmaakbeurt goed leeg geklopt te worden.

Controleer of je robotstofzuiger vroegtijdig midden in de ruimte is gestopt. In dit geval is er een storing die je kunt oplossen door het blauwe lampje te bekijken en te tellen hoe vaak deze knippert. Zie handleiding blz. 12 of het hoofdstuk storingen in deze FAQ hoe deze zelf op te lossen.

De robotstofzuiger doet er erg lang over om het laadstation te vinden en ik moet hem helpen de juiste weg te vinden; Zowel de robot als het oplaadstation zenden een infraroodsignaal uit. Dit signaal straalt niet door muren, meubels of andere obstakels heen, dus dient de robot te rijden totdat hij het signaal heeft opgepikt. Hierna kan hij langzaam een route uitstippelen om naar het oplaadstation toe te gaan. Afhankelijk van waar de robot is gestopt met zijn schoonmaak, duurt dit proces langer of korter.

Wanneer de ronde altijd eindigt op een plek waardoor de route lang blijft, zou je kunnen proberen het oplaadstation aan de andere kant van de ruimte kunnen zetten, zodat zijn schoonmaak ronde op een andere locatie zal eindigen.

Wanneer de robotstofzuiger niet vanuit het laadstation is gestart, zal deze stoppen bij het beginpunt.
Wanneer er een ander programma wordt gekozen dan SLIM, zal de robotstofzuiger stoppen bij het beginpunt.

Het oplaadstation mag niet op tapijt staan, niet in het zonlicht staan of nabij een warmtebron zoals een radiator. Ook dient er minimaal 1,5 aan beide zijkanten en boven het laadstation vrij te zijn van meubels en voorwerpen.

Mogelijk is er een nieuwe Firmware update beschikbaar!

Deze klacht is vaker naar voren gekomen waarna we zijn gaan kijken naar wat het probleem kon zijn. Na een nieuwe software programmering is dit probleem gelukkig verholpen.

De Firmware update kun je middels de Tuya App installeren.

 

Oeps een gebruikersstoring, zie het hoofdstuk storingen voor meer toelichting op de gebruikershandleiding.

Controleer of de batterij volledig is opgeladen in de TUYA Smart app als je robot niet start. Wanneer je hem probeert te starten. met de afstandsbediening, controleer dan of de batterijen leeg zijn en vervang deze. Lukt het wel om de robot te starten door handmatig op de grote aanknop de drukken? Controleer dan je Wifi verbinding en de tuya app.

De robot doet het maar heel kort. Controleer of er een storing is. De robot stopt in dit geval midden in de ruimte, piept en knippert. Zie de storingenpagina voor meer informatie. Start de robot wel zijn schoonmaak en keert hij na een korte tijd wel terug naar het laadstation? Is je robot ouder dan een half jaar? Ga na of de robot het juiste onderhoud heeft gehad en het hepa filter om de 2 maanden is verwisseld. neem vervolgens contact op met de klantenservice om een reparatie van de batterij te bespreken. mogelijk is deze vroegtijdig verslechterd en dient deze vervangen te worden.

Oeps een gebruikersstoring, zie het hoofdstuk storingen voor meer toelichting op de gebruikershandleiding.

Deze Robotstofzuiger werkt op Gyroscope navigatie. Dat betekent dat de robot zijn weg verkent met infraroodsensoren en botssensoren. De botssensoren nemen het over van de infraroodsensoren wanneer deze geen signaal krijgen. Dit betreft op schaduw vlakken en donkere oppervlakten (meubels/plinten). Omdat dit model geen geheugenfunctie heeft, kan hij geen ruimtes onthouden en zal het apparaat elke schoonmaakbeurt zijn route op deze manier verkennen.

Wanneer je merkt dat de robot geen logische route rijdt of stukken overslaat, kun je proberen het oplaadstation aan de andere kant van de ruimte te plaatsen. Mogelijk heeft de huidige route in het beginsel te veel obstakels waar de infrarood sensoren geen signaal opvangen. Door het oplaadstation aan de andere kant te plaatsen, geef je de robot een ander beginpunt en daarmee een nieuwe route die beter kan werken.

Vervelend dat je Robotstofzuiger van de trap is gevallen en dat er schade door is ontstaan. Uit je tekst maak ik op dat de robot op een andere verdieping is gebruikt, zonder beschermende afzetting. Uiteraard vind ik het een vervelende situatie en vind ik het vervelend dat je dit is overkomen.

Om te voorkomen dat een Robotstofzuiger van een trap naar beneden valt, hebben we in de handleiding van je Robotstofzuiger opgenomen dat je ten alle tijden een beschermende afrastering dient te gebruiken om eventuele schade en menselijk letsel te voorkomen. Dit vindt je terug op pagina 3 van de gebruikershandleiding onder het kopje ‘'1.3 Product veiligheidsproblemen’'.

Natuurlijk kan het gebeuren dat stukken tekst in een handleiding per ongeluk over het hoofd worden gezien of dat een productbeschrijving of afbeeldingen niet hele duidelijk over kunnen komen. Daarom leg ik je graag uit hoe de sensoren precies werken, zodat je de reden van het blokkeren van een verdieping kunt begrijpen:

Werking van de sensoren
Onderop de Robotstofzuiger zitten een 3-tal afgrond sensoren. Op het moment dat de robot op vloerbedekking rijdt, of er zitten kleine micro pluisjes op de sensoren door het niet tijdig schoonmaken ervan of doordat deze eerder tijdens de schoonmaak ronde erop zijn gekomen, zullen de sensoren een ondergrond detecteren. Hierdoor ‘denkt’ de robot dat er een ondergrond aanwezig is en zal hij hierop zijn route niet aanpassen en naar beneden vallen bij een trap als er geen beschermende blokkade is geplaatst. Een andere situatie wanneer deze sensoren niet goed werken is wanneer een van de zijborstels net bij een afgrond met de vegers onder de sensoren door draaien. Ook dan detecteren de sensoren een afgrond terwijl deze er misschien niet is.

 

Is je Robotstofzuiger defect geraakt door de val? Deze schade valt door verkeerd gebruik niet onder de fabrieksgarantie. Neem contact op met onze klantenservice om je reparatie aan te melden.

Om te voorkomen dat je batterijduur steeds korter wordt, dient een Robotstofzuiger goed onderhouden te worden en is het belangrijk dat het apparaat opgeladen wordt conform gebruikersvoorwaarden.

Onderhoud
Een Hepa Filter zorgt niet alleen voor de bacteriële reiniging, maar ook voor een gecontroleerde luchtdoorlating naar de zuigmotor van het apparaat. Wanneer een Hepa Filter niet tijdig wordt schoongemaakt of vervangen, moet de zuigmotor door de vervuiling van het Hepa veel harder werken dan waarvoor hij geprogrammeerd is. Het gevolg hiervan is dat de batterij meer capaciteit moet leveren om te kunnen presteren. Alle batterijen hebben een bepaalde levensduur, gebaseerd op de normale werking van het apparaat. Bij een overproducerende zuigmotor, verminder je dus de batterijcapaciteit. Het is van uiterst belang dat het Hepa Filter tijdig vervangen wordt om defecten te voorkomen. Een verminderde batterijcapaciteit is namelijk niet te herstellen door het alsnog vervangen van een Hepa.

Uitkloppen Hepa Filter: Elke- of om de schoonmaakbeurt, afhankelijk van het schoon te maken oppervlak.
Vervangen Hepa Filter: Een Hepa filter heeft een levensduur van maximaal 3 maanden. Wij adviseren deze elke 2-3 maanden te vervangen.

Is er reeds schade aan je batterij? Dan kunnen we dit probleem enkel oplossen door een nieuwe batterij te plaatsen. Dit valt niet binnen de fabrieksgarantie (zie garantievoorwaarden). Neem contact op met onze klantenservice om je reparatie aan te melden.

Wanneer het oplaadstation knippert, is de robot aan het opladen. Ook het blauwe lampje van de robot knippert dan. Tijdens de schoonmaakbeurten in kun je de robot op het oplaadstation laten staan, wanneer je het apparaat regelmatig gebruikt. In de TUYA Smart APP zie je of de robot aan het opladen is (‘’CHARGING’’) en hoeveel % de batterij heeft. Laat de robot tijdens de schoonmaakbeurten in ten minste 6 uur op het oplaadstation staan.

Overige vragen

Binnen de gestelde retourtermijn van het platform waar u het apparaat heeft aangekocht, heeft u het recht om het product te proberen om te bekijken of het apparaat naar uw verwachtingen voldoet. Dit doet u een enkele maal onder toezicht zodat u kunt zien of het apparaat u bevalt. Wanneer u er zeker van bent dat u het apparaat wilt behouden mag u het apparaat dagelijks en volledig in gebruik nemen.

Heeft u nog twijfels of u het apparaat wilt behouden? Neem deze dan niet in dagelijks, volledig gebruik! Een gebruikt apparaat kunnen wij helaas ( ook binnen de retour termijn ) niet retour accepteren.

Oops.. Dat is niet zo fijn. Echter komt het vaker voor dat deze over het hoofd wordt gezien. De adapter zit namelijk een beetje verstopt in de grote schuimblokken. Controleer de verpakking. Mist er nog steeds een onderdeel? Neem dan contact op met onze klantenservice, zodat we het missende onderdeel kunnen nasturen.

Laadt de robotstofzuiger minimaal 12 uur op, voordat je het apparaat voor de eerste keer gaat gebruiken. Laat de robotstofzuiger na een schoonmaakronde dagelijks op het laadstation staan. Enkel wanneer je het apparaat lange tijd niet gebruikt (langer dan een week) dient deze volledig uitgeschakeld te worden en te worden opgeborgen. Wanneer je de machine vervolgens weer gaat gebruiken, dient hij weer 12 uur opgeladen te worden. Bij dagelijks gebruik is de oplaadtijd, tussen de schoonmaakbeurten in, 6 uur.

Wanneer je apparaat te lang zonder gebruik op het laadstation blijft staan, zal de batterij overladen worden en defect raken. Wanneer de batterij tussen de schoonmaakbeurten in te kort wordt geladen, zal deze versneld verslechteren. Om de levensduur van je robotstofzuiger te behouden is het belangrijk om het apparaat goed te onderhouden.

Bij het gebruik van de robotstofzuiger op een andere verdieping waar een afgrond, zoals een trap, aanwezig is, is het belangrijk om de afgrond altijd te blokkeren. Hierdoor voorkom je val en/of letsel-schade. De afgrond sensoren werken bij een vlakke hoek van 90 graden en er mogen geen stofdeeltjes op de sensoren van de robot zitten. Maak deze daarom dagelijks schoon.

Is je robot toch naar beneden gevallen? Neem contact op met onze klantenservice om te  bespreken of een reparatie mogelijk is.

Het kan altijd gebeuren dat je robotstofzuiger onverhoopt defect raakt. Uiteraard kunnen we je robot bij een defect repareren.

Afhankelijk van de situatie mogen en kunnen wij dit oppakken onder fabrieksgarantie. In de regel zit er 2 jaar fabrieksgarantie op het apparaat en 6 maanden op de accu bij normaal gebruik en onderhoud conform de gebruikersvoorwaarden. uiteraard gelden er altijd uitzonderingen.

Let op: Schades en defecten door onjuist gebruik vallen nooit onder de fabrieksgarantie.

Neem bij defecten daarom altijd contact op met onze klantenservice.

Het is belangrijk dat de robotstofzuiger goed onderhouden wordt en dat alle slijtage onderdelen regelmatig vervangen worden, zodat de prestaties van je robotstofzuiger zo optimaal mogelijk blijven. Waar je de robotstofzuiger besteld hebt, is het ook mogelijk om een officiele CleanDays accessoiresset te bestellen. Omdat ieder merk robotstofzuiger andere onderdelen heeft met andere samenstellingen, kan er geen garantie gegeven worden bij het gebruik van accessoires van een ander merk dan CleanDays.

Vervangingsadvies

Wij adviseren om de volgende onderdelen uit de accessoiresset regelmatig te vervangen:

HEPA Filter - Na circa 2 maanden

Zijborstel - Na circa 2 maanden, of wanneer de haren van de borstels afbreken

 

Is er een onderdeel zoek of defect geraakt? Neem contact op met onze klantenservice, zodat we de bestelling in orde kunnen maken voor je.

We begrijpen de verwarring van de opening in de watertank van de Robotstofzuiger. Echter, heeft hier nooit een onderdeel of wieltje gezeten. In het verleden hebben we samen met de fabrikant geprobeerd om ons product te verbeteren door een extra wieltje toe te voegen. Echter bleek dat het hier alleen maar minder van werd, dus hebben we het extra wieltje weggelaten tijdens de productie.
Gelukkig mist er dus geen onderdeel en kun je zonder gebreken gebruik maken van je nieuwe robotstofzuiger.
Switch Language
Scroll naar boven